Monday, August 21, 2006

Pictura in roman. Un vis frumos.

"La biblioteca municipala din Roman a avut loc debutul pictoritei Simona Cercel"....ne spune un post de televiziune local. Observati, va rog afirmatia "a avut loc".Desi la prima vedere trece neobservata, aceasta afirmatie spune multe.
Ca , de exemplu, ca postul respectiv a aflat in ultima clipa, si nu a putut prezenta "...va avea loc...".Sau, ca respectiva expozitie de debut nu a fost mediatizata.Normal. Sunt lucruri mai importante decat o fetita de 15 ani cu talent.Niste crime, ceva.Sau vreun viol.Poate festivalul betivilor(pardon, festivalul berii).
Arta in Roman.Un vis frumos.
Din pacate, doar un vis.


4 comments:

Anonymous said...

Un viol sau o crima in loc de un debut in arta...? Grea alegere... Un vinzator de Dacii n-ar vrea sa vinda, oare, un BMW? Macar o data in viata... El stie de BMW, stie ca e mai presus de toate celelalte la un loc... Dar, vai, e doar un vinzator de Dacii... Chiar daca el vinde 100 de masini, iar vinzatorul de BMW-uri doar una... Cel din urma e fericit ca a vindut o singura masina... Primul nu e fericit nici daca a vindut 1000... Sex sells... Art, damn, does not.

Anonymous said...

Tv-ul nu se adreseaza decat rareori celor care vor sa auda si sa vada ca se intampla si lucruri bune.Asta nu trebuie sa mai mire pe nimeni.E de ignorat.Peste vreo 50 de ani, cine stie?, stirile de la ora 8 pm vor fi proiectate pe cer, ca sa nu se mai vada stelele..
E important ca tu si oricine altcineva ca tine poate face o diferenta.Asta fac aceste fotografii.Frumoase, interesante, cred ca expozitia a fost intr-o cladire-veche casa boiereasca ( dupa sobe).

Anonymous said...

Intr-adevar, arta este un vis pentru cei cu talent din Roman! Dar ma bucur ca tu ai reusit sa scoti chiar si prin putzinele poze "fatza" asta. Sigur micutza se simte mai bine. Cat despre mediatizarea expozitziilor,a culturii in general, nu numai in Roman se "lucreaza" asa de incet, aproape inexistent, ci in toata Romania. Tu insa continua si adu tot ceea ce trebuie si ei nu fac, pe acest site. Faci o bucurie multor romascani care observa existentza si altor oameni in acel mic orashel, alte caractere decat cele des intalnite, galagioase. Felicitarile mele si ale prietenilor mei! Sa stii ca am sa trec constant pe aici sa vad noutatzile. De acum nu mai caut in "monitoare si papetarii virtuale", vin direct pe site-ul tau! Multumiri..

Anonymous said...

Ce este ARTA?...probabil ceva care se gaseste intr-un cerc redus...sau un "ceva" care e facut din lipsa de ocupatie...sau e o ocupatie care creste bugetul?
Opinia mea (elev al unui liceu de arta), este ca un concept politic prin care Romania a trecut(comunism), a reusit sa distruga tot ce tine de umanism!
ARTA este acel "ceva" care ne face oameni si nu animale...avand in vedere ca avem si sentimente...nu numai un loc de munca si o casa!
"...Si-mi pare neinteles
Si trist, ca nu privim la cer mai des,
Ca nu culegem flori.Si nu zambim,
Noi, care-asa de repede murim."
(M.Isanos-Murim...ca maine)
Cat despre tine, Simona, continua sa faci ce faci...nu toti suntem "roboti"!