Tuesday, August 15, 2006

Ziua lu` nea metalurgistu`

O noua manifestare - de data asta, una traditionala, dedicata celor ce (inca mai) lucreaza in "fabrica de tevi".Distractie in stil pur romanesc. Bere, mititei si bomboane agricole.Si muzica - intrerupta din cand in cand de...de fapt, doar intrerupta, pur si simplu (probleme cu curentu` - ne lamureste un nene).N-are a face, bine ca este bere.Si sămânţî di floarea-soarelui.
Aveam de-a face cu o scena.Inalta.Mult prea inalta. Nu voiam sa vad colectie de chiloti ci spectacol.Care a fost.Evident cu sunetul de rigoare care, probabil, se imbatase si cadea pe spate.
Am vazut dansuri populare, dansuri ale anilor `40,dansuri moderne - din alea care se lasa cu membre rupte(sau macar dizlocate).
Am ascultat muzica populara, cantata de o tanti imbracata traditional in....catife` neagra.A avut vreo 4 dosare cu versuri.A insistat sa le cante pe toate.Din pacate (pentru ea) si din fericire pentru oamenii prezenti a fost intrerupta.
S-au impartit diplome si premii de consolare.Premiile de consolare - plicuri.Probabil goale.
Am interactionat cu un nene fotograf.De 40 de ani , zicea el.Un pentax botit de parca trecuse prin razboi cu parasolar din tabla - home made.Cu vreo 3 blitzuri puse pe sine.Jalnice si alea. Il salut.Se uita la colegul meu.De fapt, se uita la mine.Nenea avea o problema cu ochii(sper ca nu de la fotografie...).Imi spune ca el inca face pozele in laboratorul de acasa, scoate niste poze si insista sa dau cu dosul palmei pe aceasta (sa vad luciul, probabil).Ma uit pe spatele uneia, vad inscriptionat "kodak" si data.....Marketingu` asta....
Nea metalurgistu` s-a distrat.Acu` s-a intors in fabrica.Urmeaza disponibilizari.









2 comments:

Anonymous said...

la galati, metalurgistii se dau in stamba de cealalta "marie".
faci o vizita? :)

din ce vad pe blogul tau, la voi situatia se vede ceva mai albastra.
white-balance-ul sa fie de vina?

Pressure Washing Miami said...

Hi greaat reading your post